Förebygga

Att förebygga intrång består dels i att förse hemsidan med olika skyddsåtgärder men främst – se löpande till att den hela tiden är uppdaterad med senaste programvara! Det absolut vanligaste sättet en hemsida blir utsatt för intrång är genom ett säkerhetsproblem som blivi känt i en äldre version av programvaran i din hemsida.

Genom att hela tiden hålla program, moduler och tillägg i hemsidan uppdaterade så minskar du risken för intrång drastistkt.

Se till att ha aktuella backuper av hemsidan offline, d v s hemma eller på kontoret – inte på servern där hemsidan ligger. Om olyckan är framme är det viktigt att ha tillgång till en backup av hemsidan som är ”ren”.

Att städa en redan hackad hemsida kan bli väldigt arbetsintensivt eftersom en eller flera bakdörrar kan döljas bland de tusentals filer en hemsida är uppbyggd av. En hackad hemsida ska anses kontaminerad och förkastas!

HelTech Communication AB erbjuder ett säkerhetspaket för hemsidor. Det är en tjänst där hemsidan löpande hålls uppdaterad och säkrad. Skulle olyckan ändå vara framme återställs hemsidan utan extra kostnad.

Vad ska man göra om hemsidan har blivit hackad?